HOMEHORSE HOLIDAY FARMDONEGAL TRAILS YEATS TRAIL SPECIAL OFFERRIDERS MEETING PAGE CONTACT / ENQUIRIESABOUT US
Select your country: Kontakta oss: info@ridingbythesea.com Phone: 00353 71 9166152


Se video: Horse Riding Holidays

Ridning vid havet
Grundat 1973

Hur skulle det kännas att sträcka ut i galopp längs vågorna och den gyllene sanden på Irlands nordvästra Atlantkust? Horse Holiday Farm ligger precis vid havet.

Njut av det vackra landskapet och de öppna vidderna på en säker hästrygg under en ridsemester i grevskapen Sligo och Donegal.

Utsikten är bedövande: dånande vågor, fantastiska solnedgångar, sälar vid strandlinjen, taffelberg, gröna ängar, Dernish Island, den enorma Atlanten – allt detta kan du uppleva från Horse Holiday Farm.

Njut av det magnifika landskapet från hästryggen på en ridsemester. Detta är en ryttares/ryttarinnas paradis.
Du kan känna smaken av salt och hav, solen mot huden, höra vågorna och måsarna och känna lukten av hästar.

Kom och gör oss sällskap på Horse Holiday Farm och upplev våra program:

Ridning vid havet: 4 och 7 dagar           
Yeats-leden: 4 dagar
Södra Donegal-leden: 4 och 7 dagar
Västra Donegal-leden: 7 dagar
(Klicka på respektive program för ytterligare information)

Lederna utan guide är lämpliga för minst 2 personer – om du verkligen vill rida en led men saknar sällskap, har vi möjlighet att hjälpa dig att finna någon att rida med på vår mötessida.
Meeting Page

Anne Dowie från Los Angeles Times beskriver Horse Holiday Farm så här:
“Landskapets skönhet – ett panorama över Slieve League-halvön med fyra strandremsor och lika många olika vädersystem – inger vördnad. Colette pekade på det ensligt belägna, trolska slottet Classiebawn vid Mullaghmore på en hög udde långt borta till höger. Med en svepande gest åt höger namngav hon de olika strandremsorna: Mullaghmore, sedan Cliffoney och till vänster Streedagh och Lissadel samt berättade för oss att vid ebb kunde vi rida längs alla fyra, från den ena till den andra.
På vänster sida ligger Sligo Bay, skimrande i ljuset från solnedgången och rakt bakom oss, några kilometer bort den rundade, massiva konturen av Benbulbin, under vars kala sluttande hjässa på Drumcliffe-kyrkogården vi finner William Butler Yeats grav, utmärkt med en sten på vilken några rader ur en av hans dikter finns inristade: “Cast a cold eye/On life, on death/Horseman, pass by”. “

Judy Armstrong från brittiska Gallop Magazine skrev:
“Åtta kilometer ljusbrun sand låg utströdd framför mig, solen smekte öns åsar och havet virvlade vid mina fötter. Luften var frisk, saltdoftande och fylld av tystnaden före solnedgången. Och avskildheten … Jag var den enda människan i hela världen och Inishowen var den enda hästen.
Han frustade, samlade sig till en stram och snäv svängom och dansade fram på stranden. Jag lät tyglarna glida genom fingrarna och tillsammans galopperade vi fram längs den konturlösa sanden. Sand, som tvättats ren av havet. Sand utan några avtryck av hovar, inga tecken på att andra passerat.
Vi galopperade, min söta häst och jag, mot ett mäktigt slott som avtecknade sig vid horisonten, över sanddyner med vajande havsgrönt gräs. Vi galopperade länge och lämnade hovavtryck i den gyllene sanden kilometer efter kilometer, märkte ut vårt revir på vår orörda, privata strand.”

Allmänt:
För att få delta i våra ridturer, måste ryttaren vara i god form och utan svårighet kunna trava, skritta och galoppera. Du måste också kunna ta god hand om din häst: utfodra, rykta och sela den.
För alla våra program gäller att barn måste vara fyllda 12 år, goda ryttare som även kan sitta i sadeln under långa timmar

Kontakta oss:
info@ridingbythesea.com
Enquiries / Reservations
Privacy Statement
Cookies Policy


Riding by the Sea
Reiten am Meer
Randonnées équestres au bord de la mer
Cavalcare in riva al mare
Riding by the Sea
Ridning ved havet
Meren rannalla ratsastaminen
Riding by the Sea
Ridning vid havet